Contact en service

Hoe kunnen wij u helpen?

Veelgestelde vragen van werknemers

Dit zijn de vragen die werknemers vaak aan ons stellen:

Het nettobedrag van uw pensioen in 2019 kan afwijken van wat u in 2018 kreeg. Het verschil hangt af van uw leeftijd en van de hoogte van uw pensioen. Ook hebben de nieuwe belastingregels invloed.

Is uw pensioenuitkering netto veranderd? Dit komt doordat de loonheffing hoger is dan in 2018. Loonheffing is de verzamelnaam van de premies volksverzekeringen en loonbelasting. Deze houden we in op uw pensioen. Ook de inkomensafhankelijke bijdrage voor de Zorgverzekeringswet is verhoogd van 5,65% (2018) naar 5,70%. (2019). U betaalt maximaal € 265,65 per maand. Over uw bruto jaarpensioen boven € 55.927,- betaalt u geen bijdrage.

U en uw partner gaan scheiden. Dat betekent dat u afspraken moet maken over uw pensioen.

Uw pensioenopbouw start op de dag dat u in dienst treedt bij een werkgever in de houthandel. U moet wel 21 jaar of ouder zijn. Werkte u al in de sector voordat u 21 was? Dan start uw opbouw op de eerste dag van de maand waarin u 21 jaar wordt.

Samenwonen verandert niets aan de opbouw van uw pensioen. Als u overlijdt, heeft u partner onder voorwaarden recht op partnerpensioen.

Nee, dat is niet nodig. De gemeente waar u woont, geeft ons uw nieuwe adres door. Verhuist u naar het buitenland? Geef dan wel uw verhuizing aan ons door.

Naar alle veelgestelde vragen.

Staat uw vraag er niet bij?

Stuur een e-mail

Telefoon

Bel ons op 088 919 38 20. Op werkdagen zijn wij bereikbaar tussen 8:00 en 18:00 uur.

Postadres

Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Houthandel
P/a Centric Pension and Insurance Solutions B.V.
Klant Contact Center
Postbus 440
3400 AK IJsselstein

U hebt een klacht?

Wij proberen u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Toch kunt u niet tevreden zijn. Laat het ons weten. We zoeken samen met u naar een oplossing.