Verhoging pensioenleeftijd

Volgend jaar verandert er iets aan uw pensioen. De politiek verandert de regels voor pensioenfondsen en dat heeft ook gevolgen voor uw pensioen.

U bouwt pensioen op tot u 67 jaar wordt

Op 1 januari 2015 gaat de pensioenleeftijd omhoog naar 67 jaar. U kunt blijven werken na uw 67ste maar u kunt ook nog steeds eerder met pensioen. U mag zelf uw pensioendatum kiezen tussen uw 60ste en uw 70ste.

Het opbouwpercentage, de franchise en de premie voor 2015 zijn nog niet bekend. Hierover moeten cao-partijen nog een besluit nemen. Eind 2014 informeren wij u hierover.

U kunt uw pensioen in laten gaan op uw AOW-leeftijd

Wij keren het pensioen dan uit vanaf de eerste dag van de maand waarin u AOW ontvangt. Wij verwachten dat veel mensen op de AOW-leeftijd hun pensioen in willen laten gaan. Daarom sturen wij u een half jaar voordat u uw AOW-leeftijd bereikt een aanvraagformulier toe. U hoeft hier zelf dus geen actie voor te ondernemen. U kunt uw pensioen natuurlijk ook op 67-jarige leeftijd in laten gaan.

In september 2014 schrijven wij de deelnemers aan die in het eerste kwartaal van 2015 de AOW-leeftijd bereiken.

Berekenen van uw pensioen dat in 2016 of later ingaat

Bent u benieuwd wat uw eigen situatie zal zijn wanneer u met pensioen gaat in 2016 of later? Omdat we nu nog niet weten hoe de pensioenregeling er in 2015 uit komt te zien, kunnen we op dit moment ook nog geen goede berekeningen maken van uw situatie. Wij adviseren u te wachten tot het eerste kwartaal 2015, want dan kunnen wij u een beter beeld geven van uw situatie.