Veelgestelde vragen over klein pensioen

Hoe bepaalt pensioenfonds Houthandel de afkoopwaarde van mijn pensioen?

De afkoopwaarde is gelijk aan het pensioen dat u bij het pensioenfonds heeft opgebouwd. Ook uw leeftijd heeft invloed. Voor de berekening gaan we uit van de datum 1 december 2014.

Waarom krijg ik een voorstel om mijn pensioen af te kopen?

Uw pensioenaanspraken liggen onder de afkoopgrens. In 2014 is die afkoopgrens € 458,06. In de Pensioenwet staat dat het pensioenfonds uw pensioen mag afkopen tegen een éénmalige afkoopsom.

Mijn pensioen is heel laag. Is het niet gek dat ik een voorstel krijg?

Wij begrijpen dat het vreemd is om een afkoopvoorstel voor een paar euro te ontvangen. Maar hoe laag uw pensioen ook is, wij horen iedereen op dezelfde manier te behandelen. Daarom krijgt ook u een voorstel.

Dit kost het pensioenfonds een hoop geld. Waarom vindt deze actie plaats?

Voor deze kleine pensioenen betaalt het pensioenfonds ook administratiekosten. Om die in de toekomst te besparen, besloot het bestuur tot deze actie. Op de lange termijn bespaart het pensioenfonds hier een hoop geld mee.

Ik heb ook een klein pensioen, maar ik heb geen brief gekregen. Wat nu?

U kunt uw pensioen afkopen

  • als u langer dan 2 jaar geen deelnemer meer bent aan de pensioenregeling èn
  • als uw pensioen lager is dan € 458,06


Wilt u uw pensioen afkopen? Vul dan dit contactformulier volledig in. Wij sturen u dan een aanvraagformulier voor afkoop van uw pensioen.

Ik heb de antwoordkaart ingevuld. Wanneer krijg ik mijn geld?

Als u akkoord gaat met het afkoopvoorstel betaalt pensioenfonds Houthandel u eind december het bedrag dat in het voorstel is genoemd. 


Uw klein pensioen in één keer uitbetaald

Hebt u kort in de houthandel gewerkt? Dan hebt u toch pensioen opgebouwd. Het gaat om een klein bedrag dat niet meer groeit. U kunt dit pensioen afkopen. U krijgt het pensioen dan in één keer uitbetaald.

Pensioenfonds Houthandel stuurt deze week een brief naar mensen met een klein pensioen. Daarin staat het pensioenbedrag dat zij kunnen afkopen.

Krijgt u zo’n brief en hebt u vragen? Hebt u geen brief ontvangen, maar denkt u dat u wel een klein pensioen hebt? Hier leest u de antwoorden op de meestgestelde vragen.