Risicobereidheidsonderzoek: uw mening telt!

Met het onderzoek wil het pensioenfonds voor de Houthandel meer inzicht krijgen in de bereidheid van deelnemers en pensioengerechtigden om (beleggings)risico's te nemen. U kunt binnenkort via e-mail of per post worden uitgenodigd om hier aan deel te nemen.

Het bestuur kan besluiten om de pensioenen aan te passen aan de prijsontwikkeling. Dit kan door het pensioen te verhogen met toeslagen. Deze toeslagen worden betaald uit het rendement van beleggingen.

Wilt u meer of minder risico?

Hoe hoog het rendement is, hangt af van het risico. Het nemen van meer risico, kan leiden tot een hoger rendement. Er bestaat ook de kans dat het pensioen hierdoor lager uitvalt. Een laag risico kan leiden tot een zekerder pensioen, zonder toeslagen. Dit betekent minder koopkracht van het pensioen.

Uw mening telt!

De komende tijd staat pensioenfonds Houthandel voor een aantal belangrijke keuzes die ook uw pensioen kunnen beïnvloeden. Het bestuur wil daarbij de belangen van alle deelnemers en pensioengerechtigden van pensioenfonds Houthandel op een goede manier behartigen. Juist daarom is het belangrijk om te weten hoe u over uw pensioen denkt.

Het onderzoek loopt van 6 tot 22 juni

Het onderzoek is volledig anoniem en u bepaalt zelf op welk moment u de vragenlijst invult. Het invullen van de vragenlijst duurt 5 tot 10 minuten. Start hier het onderzoek. Uiterlijk 22 juni moeten uw antwoorden bij het pensioenfonds Houthandel binnen zijn.

Wilt u meer weten?

U bereikt pensioenfonds Houthandel op werkdagen van 8.00 tot 18.00 uur op 088 - 008 40 54.